sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Ihanan kevyet banaanimuffinsit


















Aika hyvänmakuisia, ottaen huomioon ettei ole lisättyä rasvaa eikä juurikaan sokeria! Ja jos oikein haluaa herkutella, voi laittaa joukkoon esim. sokeritonta suklaata rouheena. Nam!


Kevyet banaanimuffinsit

3 banaania
1 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
1,5 dl jugurttia (esim. perinteinen vanilja, rasvaton)
0,5 dl makeutusainetta, canderel
3 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl sitruunan mehua

päälle:

kookoshiutaleita


Soseuta banaanit haarukalla, saa jäädä vähän sattumia. Sekoita jauhot, sooda, leseet ja kaneli. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jugurtti ja banaanit. Lisää kuivat aineet, makeutusjauhe, vaniljasokeri, sitruunan mehu sekä maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Annostele muffinsivuokiin ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Paista 170c n. 10 min, kunnes ovat kauniin ruskeita.

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Millainen koostis oli, kosteahko, kuivahko?

susihukkanen kirjoitti...

Ihan ok koostumus, ei kyl mitään maailman mehukkaimpia, mut ihan jees. Ovat kyl parhaimpia ihan tuoreina sillä kuivahtaa aika nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sushukkanen meemeilemään! Ota mallia karhublogista.:)