sunnuntai 5. huhtikuuta 2009
Kasvislasagne
Tämä oli oikeesti todella hyvää, vaikka itse sanonkin. Ensimmäinen kasvislasagne/lasagne ikinä ja hyvin onnistui. Eikä ollut edes iso homma. Kuva tosin ei ole minun lasagnestani, meni parempiin suihin ennenkuin muistin kuvan ottaa:)!
Kasvislasagne (ohje riittää pikkuvuokaan, kuten kuvassa)
kasviskastike:
1 pss (500g) ranskalaiset kasvikset (pakaste, findus)
1 pss pinaattia (pakaste)
500g paseerattua tomaattia
1 yksikyntinen valkosipuli
yrittimaustetta
mustapippuria
suolaa
juustokastike:
0,6 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
100g kreikkalainen valkosipuli- tuorejuustoa
1,5 dl juustoraastetta
mustapippuria
yrttimaustetta
täysjyvä lasagnelevyjä
pinnalle juustoraastetta
Valmista kasviskastike. Kuumenna pakastekasvikset sekä pinaatti pannulla ja lisää paseerattu tomaatti, valkosipuli ja yrttimausteet, mustapippuri sekä suolaa maun mukaan.
Valmista juustokastike. Sekoita hyvin vehnäjauhot kylmän maidon joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kun kastike sakenee ota pois liedeltä ja lisää tuorejuusto, yrttimauste, mustapippuri sekä juustoraaste. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta voit lisätä hieman maitoa.
Aloita lasagnen kokoaminen voitelemalla vuoka. Laita vuoan pohjalle ensin kasviskastiketta, sen päälle juustokastiketta ja sitten lasagnelevyjä. Toista tämä kuvio, kunnes vuoka tulee täyteen, muista jättää päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta. Lisää päälle juustoraaste. 175 c ja n. 1h. Peitä foliolla, jos juusto tummuu liikaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti