lauantai 23. toukokuuta 2009
Suklaajuustokakku
Tämä ohje löytyi Kinuskikissan sivuilta, kun yritin etsiä jotakin hyvää ja kevyttä kahvipöytään. Hyvää oli, ottaen huomioon kakun keveyden. En löytänyt kaupasta niitä alkuperäisessä ohjeessa käytettyjä Vanajan kaurakeksejä joten päädyin perinteiseen digestiveen, olisi ehkä pitänyt tehdä tavallisista kaurakekseistä, sillä pohjasta tuli hieman liian mössömäinen. Ja päälle olisin halunnut tuoreita mansikoita, mutta en niitä ehtinyt mistään metsästämään.
Suklaajuustokakku
pohja:
180g kaurakeksejä, mahd. kevyitä (digestive ei toiminut)
1 prk hedelmäsosetta, persikka-banaani (esim. piltti)
täyte:
3/4 dl makeutusjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
3/4 dl perunajauhoja
6,5 dl kevytmaitoa (käytin rasvatonta)
1 prk (2,5dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9% rasvaa
2 valkuaista
6 liivatelehteä
n. 0,5 dl vettä
koristelu:
kaakaojauhetta
tuoreita marjoja
Hienonna pohjaa varten keksit muruiksi ja sekoita joukkoon hedelmäsose. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita kattilassa makeutusjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja perunajauho. Lisää maito pienissä erissä. Kuumenna liedellä kunnes pulpahtaa ja anna kiisselin jäähtyä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä ne vaniljakastikkeeseen. Sekoita joukkkoon kiisseli.
Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen huolellisesti. Kaada vuokaan ja anna hyytyä.
Siirrä kakku tarjoilulautaselle, koristele ja nauti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti