sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Feta-pinaatti-pestolasagne

















Feta-pinaatti-pestolasagne


Kasvisseos:

2 pss pakastepinaattia
1 sipuli
parsakaalia
1 fond du chef- kasvisiemikuutio
mustapippuria

valkokastike:

vajaa 1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
pestokastiketta (maun mukaan)
1 dl juustoraastetta

täysjyvä lasagnelevyjä
fetajuustoa
pinnalle juustoraastetta


Kuumenna pannulla öljyä ja pehmitä sipuleita siinä hetki. Lisää melko pieneksi pilkottu parsakaali sekä sulatettu pinaatti (ei haittaa, jos pinaatin joukkoon jää vettä). Mausta liemikuutiolla ja mustapippurilla. Hauduta valkokastikkeen teon ajan. Jos seos tuntuu liian kuivalta, voi lisätä vettä.
Sekoita hyvin vehnäjauhot kylmän maidon joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kun kastike sakenee ota pois liedeltä (jos liian paksua, lisää hieman maitoa) ja lisää pestokastike sekä juustoraaste.

Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla voidellun vuoan pohjalle hieman kasvisseosta sekä murennettua fetajuustoa ja päälle valkokastiketta ja sitten lasagnelevyjä. Jatka tällä tavalla, kunnes vuoka tulee täyteen tai kastikkeet loppuvat. Muista kuitenkin jättää päällimäiseksi kerrokseksi valkokastiketta. Lisää päälle juustoraastetta ja paista 175c n. 1 h.

Ei kommentteja: