sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Täytekakku

















Pohja:

Parhain tekemäni täytekakun pohja syntyi seuraavalla ohjeella:
Ota kolme yhtäsuurta juomalasia ja riko yhteen niistä 6 kananmunaa, mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin saman verran vehnäjauhoja, joista osan voit korvata esim. 0,5 dl perunajauhoilla, lisää myös 1 tl leivinjauhetta joukkoon.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Laita uuni lämpiämään 200c.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoutumista helpottaa, jos kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Vaahto on tarpeeksi kuohkeaa silloin, kun vispilää nostaessa vaahtoon jää kuvio hetkeksi näkyviin. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita ne varovasti vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 min. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä ja paista lisää jos taikinaa tarttuu tikkuun.

Pohjan kannattaa antaa kunnolla jäähtyä ennen leikkaamista kolmeen osaan.
Käytin pohjan kostuttamiseen maitoa.

Täytteet:

valkosuklaamousse:

2 dl vispikermaa (esim. flora)
130 g valkosuklaata
100 g vanilja tuorejuustoa

mansikoita

Vaahdota kerma ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sulatettu suklaa, lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte maidolla kostutetulle kakkupohjalle ja lisää kuutioidut (tuoreet) mansikat.

suklaamousse:

sama ohje ja tekotapa, kuin valkosuklaamoussessa, korvaa valkosuklaa tummalla suklaalla tai maitosuklaalla. Lisää täytteen päälle vadelmia. Muista, jos käytät pakastevadelmia, varmista, että ne ovat kotimaisia!

Kuorrute:

vispikermaa
vaniljasokeria
daimsuklaata

Ei kommentteja: