tiistai 18. marraskuuta 2008

Parsakaali-fetasalaatti



















Aivan loistava salaatti! Vaatii vähän enemmän vaivaa, mutta on kyllä sen arvoinen.



Parsakaali-fetasalaatti

4:lle


500g parsakaalia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
5-6 paahtoleipäpalaa
mustia kivettömiä oliiveja
n.100g kevytfetajuustoa
jäävuorisalaattia
rucolaa

kastike:

n. 0,5 dl oliiviöljyä
2-3 rkl sitruunanmehua
ripaus sokeria
ripaus suolaa
reilu 1 tl sinappia
ripaus mustapippuria


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo ja paloittele parsakaalin kukinnot. Sekoita keskenään parsakaali, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Kaada seos uunipellille ja paahda n. 15 min. Leikkaa paahtoleipäviipaleet (poista kuoret) kuutioiksi, lisää parsakaaliseokseen ja jatka paahtamista kunnes krutongit ovat kullanruskeita.

Suikaloi jäävuorisalaatti. Sekoita kulhossa jäävuorisalaatti ja rucola ja asettele ne suoraan lautasille salaattipediksi. Jaa puolitetut oliivit ja murusteltu fetajuusto salaatin päälle. Lisää lopuksi parsakaali-krutonkiseos.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Maistelemalla selviää, tarvitseeko jotakin vähän lisäillä. Pirskottele kastiketta salaatin päälle.

Ei kommentteja: