sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Helppo kasvispiirakka

















Helppo ja hyvä kasvispiirakka tulee nopeasti myös arkisin. Kevyempi pohja on myös aika jees:)!


Kasvispiirakka

Pohja:
1 prk rahkaa
1 (luomu)kananmuna
4-5 dl vehnäjauhoja (uskoisin, että sopisi myös esim. sämpyläjauhot)
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä

Täyte:

2 pss suikalejuureksia (pakaste)
valkosipulia
n. 200g kevyfetaa
yrttimaustetta, esim. oregano, basilika, timjami
2 dl kevytranskankermaa
1 (luomu)kananmuna
1 dl (luomu)maitoa
ripaus suolaa ja pippuria
juusoraastetta


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita rahka ja kananmuna, lisää jauhot, öljy ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina piirasvuoan pohjalle.
Laita pannulle öljyä ja kuullota valkosipulia ja juursessuikaleita, kunnes ovat vähän pehmenneet. Lisää pannuun yrtit ja fetajuusto ja kaada piirakkapohjan päälle.
Sekoita ranskankermaan kananmuna, maito ja mausteet. Kaada juuresseoksen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista n. 35-40 min.

Ruokaisamman version saa, kun tarjoaa lisäksi esim. jotain hyvää salaattia.

Ei kommentteja: