torstai 11. joulukuuta 2008

Pastaa tomaattikastikkeella


















Tämä ruoka syntyi taas viikonlopun jämistä. Itsetehty tomaattikastike sopii hyvin pizzaan, pastaan kuin myös keitoksi lisäten ohjeeseen tuoreita tomaatteja sekä kasvislientä. Tomaattikastiketta kannattaa tehdä samalla isompi määrä ja vaikka pakastaa niin ei tarvitse aina tehdä uutta.


Pastaa tomaattikastikkeella

1 sipuli
1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
1 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 prk (2 dl) paseerattua tomaattia
(muutama aurinkokuivattu tomaatti)
basilikaa, oreganoa
mustapippuria
suolaa tai puolikas kasvisliemikuutio
n. 1 tl sokeria
loraus oliiviöljyä


Paloittele sipuli ja valkosipuli, laita kaikki ainekset kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä niin kauan, että sipulit pehmenevät. Soseuta ja tarkista maku.

Lisää valmiiseen kastikkeeseen:

1 dl ruokakermaa
muutama musta oliivi viipaloituna
pieniä mozzarellapalloja

Tarjoile täysjyväspagetin kanssa.

Ei kommentteja: