sunnuntai 9. elokuuta 2009
"Kotzone"
Joskus ollaan kotipizzasta haettu kotzonet ja ajattelin, ettei voi olla kovin vaikeaa tehdä vastaavanlaisia itse ja tulikin todella hyviä! Pohjana oli perus pizza margerita, eli tomaattikastiketta ja juustoa ja paistamisen jälkeen lisätään loput höysteet. Mikäs sen parempaa, kuin pizza ja salaatti samassa paketissa.
Kotzone
pizzapohja:
tästä tulee 1 pellillinen tai kaksi pyöreää pohjaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
2 dl vettä
3 rkl öljyä
Sekoita kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi sekä öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi, jauhoja voi hiukan lisätä jos tuntuu liian löysältä.
Puolita taikina ja kauli pyöreään muotoon. Lisää päällysteet.
päälle:
valmista pastakastiketta (esim. pastella chili-valkosipuli)
juustoraastetta
Paista pizzaa 250c n. 12-15 min, kunnes juusto on sopivan näköistä.
Anna pizzan jäähtyä hieman, ennen salaatin lisäämistä. Täytteenä oli jäävuorisalaattia, paprikaa, punasipulia ja kreikkalaista fetaa, joka oli muuten hieman eri makuista kuin perus apetina. Ja kastikkeena toimi erittäin loistavasti jääkaapista löytynyt felixin cesar- salaattikastike. Fetan sijaan hyvin kävisi varmasti esim. vuohenjuusto.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti