sunnuntai 30. elokuuta 2009

Meksikolaiset soijapullat

















Soijapullat ovat saaneet kaveriksi meksikolaisen kastikkeen. Tämä on ehdottomasti meidän kestosuosikki!


Meksikolainen kastike


1 rkl tomaattipyrettä
0,5 dl tuoretta ruohosipulia
tabascoa tai chiliä (maun mukaan)
valkosipulia (käytin puolikkaan yksikyntisen)
1 tl rakuunaa
2,5 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa (käytin ruokakermaa, mutta totuus on, että parasta tulee oikeasta kermasta)

rasvasuurus:

1 rkl margariinia tai voita (mahdollisimman pehmeää)
2 rkl vehnäjauhoja

Mittaa kaikki ainekset kattilaan, paitsi kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tee sillävälin rasvasuurus sekoittamalla jauhot pehmeään(!) margariiniin tai voihin. Kun kastike kiehuu, lisää voi-jauhoseos koko ajan sekoittaen. (Jos rasvasuuruksen käyttö arveluttaa, niin ei periaatteessa ole mitään estettä tehdä jauho-vesisuurus, voi- tai margariininokareenhan voi lisätä jälkeenpäin jos siltä tuntuu.) Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 5 min ja lisää sen jälkeen kerma, kuumenna uudestaan. Tarkista maku.


lisäksi:

1 pkt Hälsans Kök- soijapullia
juustonmakuisia maissilastuja
salaattia, tomaattia, kurkkua yms.
riisiä

Ei kommentteja: