torstai 13. elokuuta 2009

Tofurisotto


















Kiitos marjaskarhulle taannoisesta vinkistä yrttimarinoidusta tofusta! Oli todella hyvänmakuista, jopa meidän super- makuaistilla varustettu perheenjäsen tykkäsi:)!


Tofurisotto

4:lle

1 l kasvislientä (1 l vettä ja kaksi kasvisliemikuutiota)
1 iso sipuli
valkosipulia
2 dl valkoviiniä
4 dl risottoriisiä
1 rkl voita tai margariinia
100g raastettua parmesania
reilu puoli pakettia yrttimarinoitua luomutofua


Valmista kasvisliemi. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla tai laakeassa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota niitä hetki koko ajan sekoittaen. Älä päästä riisiä ruskistumaan. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin koko ajan sekoittaen. Kun viini on imeytynyt, aloita lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja jatka sekoittelua. Lisää lientä sitä mukaan, kun se imeytyy. Muista sekoittaa koko ajan. Jatka näin ja kokeile kypsyyttä n. 15 min jälkeen. Jos riisi ei ole kypsää, jatka liemen lisäämistä. Kun risotto on valmista, ota liedeltä ja lisää voi sekä parmesanraaste. Lisää myös kuutioitu tofu varovasti joukkoon. Tarkista maku.

Ei kommentteja: