keskiviikko 26. elokuuta 2009

"Nakki"kastike ja juures-perunamuussi


















Nakkikastike


1 pkt Hälsans kök- soijanakkeja
1 iso sipuli
1 reilu rkl vehnäjauhoja
2,5 dl ruokakermaa (flora)
2 dl vettä
1 rkl sinappia
soijakastiketta (maun mukaan, ehkä n. 1,5 rkl)
1 tl cajunmaustetta
muutama tippa tabascoa
mustapippuria
pieni loraus sitruunanmehua


Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pannulla margariinissa (ei öljyssä), lisää paloitellut soijanakit ja anna niiden saada hieman väriä. Lisää cajunmauste. Lisää joukkoon vehnäjauho ja sekoita huolella, lisää ruokakerma ja vesi koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet, soijakastike, sitruunan mehu ja sinappi. Anna kastikkeen hautua n. 5 min ja tarkista maku. Kastiketta voi ohentaa vedellä jos tuntuu liian paksulta.


Juures-perunamuussi

juureksia (esim. lanttua, porkkanaa)
perunoita
1-1,5 dl maitoa
1 rkl margariinia


Kuori ja paloittele juurekset ja perunat, keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Lisää kypsien juurespalojen joukkoon maito ja margariini ja vatkaa kuohkeaksi.

Ei kommentteja: