lauantai 24. lokakuuta 2009

Omenaiset pikapullat

















Perinteisen pullan leipominen tuntui tänään liian työläältä, joten löysin netistä tällaisten pikapullien ohjeen. Olivat ihan hyviä, vaikka korvasin sokerin makeutusjauheella, ja vielä voisi pullat koristella esim. tomusokerikuorrutuksella. Pullat kannattaa syödä samana päivänä tai pakastaa pienissä erissä.


Omenaiset pikapullat

n. 17 isoa tai n. 25 pientä

6 dl jauhoja (käytin 4 dl vehnäjauhoja ja 2 dl täysjyvävehnäjauhoja)
1,5 dl sokeria (tai vastaava määrä esim. canderelia)
0,5 tl suolaa
2,5 tl leivinjauhetta
kardemummaa
3 dl maitoa
2 kananmunaa

pinnalle:

omenalohkoja
sokeria
kanelia
(vaniljauutetta)


Kuori ja lohko omenat, sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.
Sekoita taikinan ainekset aineslistan mukaisessa järjestyksessä kulhossa. Sekoita vain sen verran, että kaikki ainekset sekoittuvat ja taikinasta tulee tasaista. Lusikoi taikina paperivuokiin, viinerivuokia tai pullavuokia, ja painele omenaviipaleita pinnalle. Paista 200c noin 20 min. Koristele jäähtyneet pullat tomusokeri-vesikuorrutteella.

Ei kommentteja: