maanantai 12. lokakuuta 2009

Pastaa ja juustokastiketta

















Paremmalta puoliskoltani tuli toive saada jenkkityyliin makaroonia ja juustoa. Tämä ohje vaatii kyllä vielä vähän kehittämistä, tulos oli jokseenkin mautonta. Vinkkejä maustamiseen otetaan siis mielellään vastaan!

Pasta-juustovuoka

1 pss täysjyväpastaa

juustokastike:

3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
n. 7 dl maitoa
puoli pakettia cheddar-sulatejuustoviipaleita
1 dl juustoraastetta (jotain ihan tavallista)
pippuria
suolaa

päälle juustoraastetta

Laita pasta kiehumaan ja tee sillävälin juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot, pyörittele niitä hetki kattilassa. Lisää n. puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, kun kastike alkaa saostua, lisää loput maidosta ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Lisää juustot ja mausteet. Kaada valutettu pasta uunivuokaan ja kaada kastike päälle ja lisää juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 200c kunnes juusto on sopivan ruskeaa.

Ei kommentteja: