maanantai 12. lokakuuta 2009

Appelsiini-suklaajuustokakku


















Tätä kakkua on tehnyt mieli kokeilla jo todella kauan, mutta ei oikein viitsi kahdelle tätä tehdä. Tulee sen verran paljon kermaa, sokeria, suklaata ja rasvaa... Mutta nyt kun kutsuin ystäviä meille syömään, tein tätä jälkiruoaksi. Sopi muuten aivan loistavasti yhteen irish coffeen kanssa!


Appelsiini-suklaajuustokakku


pohja:

200 g suklaakeksejä
75 g voita

täyte:

400 g tummaa suklaata
400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
10 kpl liivatelehtiä
2 dl sokeria
1 appelsiinin mehu ja kuori
4 dl kermaa
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista

Tee pohja ensin. Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi, sekoita voi joukkoon ja painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon sokeri, appelsiinin mehu (säästä pikkutilkka liivatelehtien sulattamiseen) sekä kuori, keltuaiset sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa. Kuumenna kiehuvaksi tilkkanen appelsiinin mehua ja sulata siihen liivatteet ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Vaahdota kerma ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti käännellen, sen jälkeen valkuaisvaahto vielä varovaisemmin.
Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään seuraavaan päivään. Koristele valmis kakku esim. kaakaojauheella.

Ei kommentteja: