lauantai 3. tammikuuta 2009

Appelsiini-suklaakakku

















Tein muutaman kakun joululahjoiksi, tämä lähti anoppilaan;) Toivottavasti ovat hyviä, olisi joskus kiva päästä itsekin näitä maistelemaan.


Appelsiini-suklaakakku


175 g voita
2 dl sokeria
3 (luomu)kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 appelsiinin raastettu kuori
1 limen raastettu kuori


kostutusliemi

vajaa 1 dl appelsiinimehua
2 rkl limen mehua
2-3 rkl sokeria

kuorrutus

150 g tummaa suklaata
3 rkl voita


Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää appelsiinin ja limen kuori. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 45-50 min.

Tee kostutusliemi sekoittamalla kaikki aineet yhteen.

Tee esim. hammastikulla pieniä reikiä kypsän ja vielä kuuman kakun pintaan ja valuta lusikalla päälle kostutusliemi. Jäähdytä vuoassaan.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja kuorruta jäähtynyt kakku.

Ei kommentteja: