lauantai 3. tammikuuta 2009

Fazerinakakku


















Tämä kakku on tehty alkuperäisen pätkiskakun ohjeella, käyttäen pätkiksen tilalla fazerina- suklaata.


Fazerinkakku


150 g voita
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 (luomu)kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaviiliä
150 g fazerinaa (esim. yksi levy ja yksi patukka)
1 appelsiinin raastettu kuori

kuorrutus

200 g maitosuklaata
3 rkl voita
loraus kermaa


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele sekä jauhota kakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lisää suklaa-voi seokseen kananmunat, kermaviili ja sokeri. Lisää kuivat aineet sekä appelsiininkuoriraaste. Sekoita huolellisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 45 min.

Sulata kuorrutusta varten suklaa sekä voi vesihauteessa. Lisää kermaa loppuvaiheessa sen verran, että seoksesta tulee tasaista. Kaada jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja: