lauantai 3. tammikuuta 2009

"Kolmen suklaan kakku"


















"Kolmen suklaan kakku"


100 g tummaa suklaata
130 g valkoista suklaata
50 g maitosuklaata ( esim. fazerin sininen- patukka)
3 (luomu)kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
175 g voita

kuorrutus

130 g valkoista suklaata
3 rkl voita


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata paloitellut suklaat (valkosuklaata vain 100g!) erikseen vesihauteessa.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet sekä sulatettu ja jäähtynyt voi. Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu tumma suklaa. Sekoita sulatettu valkosuklaa lopputaikinaan. Rouhi maitosuklaa tumman taikinan joukkoon sekä loput valkosuklaasta vaaleaan taikinaan.
Levitä vuokaan ensin tumma taikina tasaisesti ja päälle vaalea taikina. Paista uunin keskitasossa noin 40 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten valkosuklaa ja voi vesihauteessa ja kaada jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja: